PAI 2's great voice

Saturday, January 22, 2011

Sekitar Majlis Pelancaran Blog Mahabbah Pai II.

salam alaik.

haa, maaflah kerana terlewat untuk entri kali ini. macam2 halangan yang menimpa namun dapat gak lunaskan tanggungjawab untuk meng"post' entri yang ketiga nie. entri yang ketiga ini berkenaan dengan pelancaran secara rasmi blog kami, Mahabbah Pai II. blog ini telah dilancarkan oleh abi kami, Ustaz Abd.Hamid b. Ali dengan sukacitanya. macam2 ragam ketika acara ini dilaksanakan. walaupun hanya secara ringkas, bukannya kemewahan yang kami cari tapi kemanisan ukhuwah serta kemanfaatan yang dapat kami gunakan untuk Mahhabah Pai II ini.

tentitif pelancaran dimulakan dengan ucapan pembukaan oleh pengerusi majlis, Aimi Sakinah bt. Iskandar.
hehe..
kemudian diikuti pula dengan sesi pembacaan doa oleh Al-Hafiz Ustaz Muhd Hafiz Fadly b. Mat Kamar:
sejuk perut ibu Hafiz mengandung..(^_^)
amin ya rabbal'alamin. sekarang masa yang dinanti2kan, ucapan alu-aluan oleh abi Pai II Ustaz Abd. Hamid b. Ali. walaupun pada ketika itu abu tidak beberapa sihat, beliau gagahkan juga untuk merasmikan blog ini. kami SAYANG abi!!!huhu..
abi kami yang versetile! hehe..
setelah sahaja selesai ke semuanya, kami telah bersama-sama mengambil gambar beramai2 sebagai tanda ingatan dan kenangan bagi kami semua. sesungguhnya ukhuwah kita adalah kerana Allah. kerana Allah kita telah dilorongkan menjadi seorang daie, kerana Allah jua lah ikatan petemuan kita semua terjalin. usahalah menjadi yang terbaik, yang terbaik pada mata Allah itulah yang sebaik2nya. kerana Dia tidak pernah menungkiri janjiNya.
generasi pemangkin cetusan Islamiah akan datang, insyaAllah. (^_^)

wallahu'alam,

salam sayang dari kami,
pena pengarang,
Mahabbah Pai II.blogspot.com.

4 comments:

dya adriza said...

korang.. aku edit sikit blog ni tadi. letak tajuk untuk entry ni, lagu pun letak kat bawah sebab halang pembacaan.

btw, entry yg simple, so nice! happy blogging ya kawan2 =)

::hannazaki:: said...

akhirnya... terupdate gak an?? hehe

mya said...

gud job!! :)

kiaspectra said...

entry yg best!!!